Påskemorgen slukker sorgen – I vann :)

aquarium-juwel-rekord-800

Ukene flyger og dagene går, de samme rutiner og oppgaver. Bonusbarna har begge hatt bursdag. Den ene er blitt 13 – tenåring. En spennende travel tid i vente, med gode og mindre gode utfordringer og opplevelser. Det er ikke så mye nytt på prøvefronten, da vi er litt i dvale, og i ventende modus. Så dette innlegget handler om en annen interesse jeg har hatt over lang tid. En type hobby og litersykdom.

Plutselig en dag kom jeg over et tilbud jeg ikke kunne si nei til. En annonse på internet kunne fortelle at noen ville kvitte seg med et 110 liter akvarium med to pumper, utstyr, og et defekt lysarmatur. Prisen selger ba om, var egentlig ikke høyere enn at hun kunne fått det for den ene pumpen, så jeg slo til.

Jeg fylte bilen med diverse ting, og møbelet til akvariet stakk godt ut bak bilen. Vel hjemme, startet arbeidet med vask, plassering og montering. Kjekke ting å styre med. Vanntanken fikk hedersplass i stuen, noe jeg er veldig fornøyd med. Jeg fylte dette med sand fra Biltema, noe som passer utmerket etter min smak. Hageslangen kom inn døren og fylte på en liten evighet av vann.

Nå startet ventetiden. vannet skal temperere seg slik at planter og fisk får det optimalt. Denne tiden er fin å bruke til å finne ut hvilke planter fisk og annet man vil ha i karet sitt. Jeg gjorde så, og forvillet meg inn i en spennende verden under vann. Når tempen omsider var 25 grader i vannet, kom planter, huler og røtter. Enda et steg nærmere.

IMG_3346

Akvariet har nå gått noen uker med sand, vann, planter og filterbakterier fra et annet ferdig innkjørt akvarium. Temperaturen er fin, vannverdiene er stabile, og tiden nærmer seg for å få få tak i fisken som skal bo her. Men først må jeg se hvorfor lysarmaturen ikke virker. Det første som slo meg var at lysrør og tennere var det som skulle til. Dette handlet jeg også på Biltema på vei hjem fra jobb. Da jeg demonterte dekslene fant jeg noe litt mer besynderlig enn som så …

IMG_3343

Siden jeg ikke har sett noe slikt før, startet søken etter informasjon på internet. Etter mye lesing fant jeg ut at dette var en gammel type spole. Det var ikke lett å få tak i noe slikt på denne kanten av verden, så jeg satt meg ned sammen med fruen å grublet. Resultatet ble at vi kjørte på Biltema igjen ( nei, dette innlegget inneholder ikke reklame for Biltema ) hvor vi kjøpte et kjempebillig kjøkkenarmatur ip6. Dette ble demontert og montert over i akvarietoppen. Ledninger, spoler og tennere ble byttet ut, og vips var det lys i akvariet.

IMG_3397

De første som fikk flytte inn her var rekene. Små Sakura reker i flere farger og fasonger. Disse er ikke bare morsomme. men også flinke arbeidere. De steller og duller med planter og annet i karet. De har fått mye å holde styr på, og egne huler som gir dem fred og ro fra andre. De neste som flyttet inn var den vanligste arten av Corydoras. Også kalt Pansermalle. Disse er noen morsomme skapninger som holder seg mest på bunnen. De pløyer sanden etter mat, leker og lager liv, når de ikke slapper av.

IMG_3394

Vannverdiene er framdeles stabil og bra. Filteret og pumpen gjør jobben sin. Temperaturen viser 25 grader, og her er det velstand. Nå er det tur for hovedattraksjonen, nemlig noen Apistogramma Macmasteri. Jeg fikk hold på en gutt og to jenter. Jeg ønsker yngel på disse, og foreløbig virker det som at to av dem har dannet et par. Det er skikkelig koselig. Disse har fått huler, gjemmesteder og ellers annet de trives med. Hannen har her litt kraftigere farger enn de andre to.

IMG_3381

Jeg har falt for denne type fisk. Jeg har ikke helt klart å finne ut hvorfor, men tror grunnen er litt personlighet, lynne og oppførsel. Det finner utallige versjoner av Apistogramma, så det er mye å velge mellom. Under her kan man se at damene henger sammen en liten stund mens hannen spiser litt.

IMG_3390Plantene har fått næring, og jeg håper de slår røtter, og vokser seg kraftige og fine. Jeg føler at akvariet nå er ganske komplett, men muligens jeg skaffer en type mindre stimfisk som kan bruke midtre og øvre del av plassen i karet. Jeg føler det blir litt prikken over i’en.

IMG_3393

Jeg holdt på å glemme at jeg har en enslig liten malle som også har flyttet inn. L144. Den er alene for øyeblikket, men jeg tenkte han skulle få et par til av samme art. Jeg synes disse er fantastisk fine med den gule fargen. De er flinke til å spise alger, og er morsomme og livlige i karet. Jeg håper å få yngel på disse.

IMG_3399

Jeg ønsker med dette alle sammen er riktig god påske, i eller over vann.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s