IVF Behandling: I dag har vi høstet 15 egg

IVF-treatment-photo

I dag er det nøyaktig tolv dager siden vi startet vår ivf behandling. Startskuddet gikk en torsdag kl 23, da vi satt vår første sprøyte med fostimon 225 iu/ie. Som beskrevet i tidligere innlegg, så var det en merkelig følelse å sitte sprøyter på sin kone.

Torsdag til søndag gikk med en sprøyte hver kveld klokken 23. Mandag kom, og da var det klart for en sprøyte med orgalutran i tillegg. Onsdag var vi på klinikken for ultralyd, og legen var fornøyd med antall egg og størrelse på begge eggstokker.

Vi fortsatte med medisin til fredag, hvor det bar til klinikken igjen for ny ultralyd. Da ble det bestemt at høsting av egg skulle skje i dag mandag. Min kone fikk også resept på østrogen tabletter progynova på grunn av tynn slimhinne i livmoren. Disse går hun på til hun får beskjed om noe annet.

file-311932894

Siste dag med fostimon og orgalutran sprøytene var også fredag, før vi satt en ny og aller siste sprøyte lørdag klokken 23. Den var for eggløsning. Mandag morgen kom, og da var det på tide for meg å prestere også. Et plastbeger med trege svømmere skulle holdes inntil huden for å levere dem på laben så snart vi kom til klinikken. Disse ble sjekket ut ok.

Ikke lenge etter satt min kone godt bedøvd av morfin og annet snacks i stolen. Først fikk hun lokalbedøvelse i kjedeveggen, før de så hentet ut egg i begge eggstokkene. Det ble talt opp 15 egg, og alle virket fornøyd så langt, så da ble vi også fornøyd.

934644-10-1302027258780

Resten av dagen har min nydelige kone brukt i sengen. Som legen sa, du kommer nok til å kjenne hva vi har gjort både i dag og i morgen.

«Jeg er fantastisk stolt av min kjære»

Det siste vi fikk vite var at de skulle ringe oss i morgen tirsdag for å fortelle oss om eggene har blitt befruktet.  Skal tro om vi er spent … Oddsen er jo ikke på vår side med ett forsøk, så vi holder bena på jorden.

Får vi en positiv telefon i morgen, blir det en ny dag å vente. Da blir neste å få en telefon på onsdag om det er egg som har delt seg riktig. Hvis det er noen som har det, bærer det opp til klinikken for å få satt inn det beste.

Skulle det igjen gå bra, blir det ca to uker ventetid før klinikken igjen vil ha besøk av oss, da for en test som sjekker om vi er gravid eller ikke. mens vi venter fortsetter vi med østrogen tabletter og  lutinus tabletter.

ivf-drug

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s