Ventetiden er over, og vi er i gang med IVF

IMG_2795

Masken som jeg kjøpte i Venezia kan fortelle mye om hva man går igjennom når man ønsker seg barn, og bare ikke får det til. Jeg skal la de tankene ligge akkurat nå, for det er viktige ting å sitte seg inn i. I dag er altså dagen for å begynne med medisiner. Vi har hentet alt vi trenger fra apoteket.

Nå er klokken 23.30 og det er en liten stund siden vi satt sprøyte nummer 1. Det var en opplevelse i seg selv. Jeg er langt i fra glad i sprøyter, men har altså i dag satt min første sprøyte noen sinne, og det rett i magen til min kone. Hele 225 ie med Fostimon.

MERKELIG FØLELSE …

Jeg var blek fra topp til tå, og kaldsvettet nok til at jeg ikke kunne skjule det. Min kone var  mer redd for at jeg skulle kollapse, enn at sprøyten skulle gjøre vondt. Taktfast og klar var jeg fast bestemt på å gjøre en god jobb, for:

«klarer jeg ikke å gjøre min kone gravid ved å stikke bien i blomsten, så skal jeg jommen meg klare det med å stikke henne i magen»

Det var unnagjort i en fei, og 23 og en halv evighet til neste innsats. Jeg må ærlig si, at det var en helt annen nytelse å skulle trå til når eggløsningstesten sendte min kjære under dyna,og hun varmet den opp for min nakne uimotståelige kropp etter en lang dag på jobb.

Bie med Pilotbrille

 Jeg tror at man kan gjøre mye forarbeid frem til den dagen startskuddet går, men man vil aldri være forberedt på hvordan det faktisk føles å gå i gang med IVF. Jeg kjenner at håpet stiger en smule, selv om jeg vet det er dumt å gi seg selv falske forhåpninger. Jeg er en mann som holder holdet kaldt i de fleste situasjoner, men akkurat her tror jeg det blir vanskelig å ikke drømme seg bort i en sexy gravid kone, med ei nydelig lita tulle som resultat.    «Men hei … er det ikke bare menneskelig å reagere slik ?»

På onsdag er det undersøkelse hos klinikken. Da skal vi se om det er noe egg i anmarsj, og anslå eventuelt når innhøstingen skal finne sted. Det er en spennende tid. Ubeskrivelig om jeg får være helt ærlig. Jeg finner faktisk ikke ord som beskriver det godt nok.

baby_hand

 En annen positiv ringvirkning i dette er at jeg er mer klar for hva enn denne vakre kona mi finner på. Nå kjenner jeg at det er helt greit om hun både er frekk, sur eller spydig. For innerst inne, vet vi begge to at hevnen er søt. Faktisk kl 23 hver kveld en stund fremover …  Skulle det bli riktig ille er det bare å se frem til søndag, for da er det dobbelt opp med sprøyter. Da er det tid for Orgalutran i tillegg til Fostimon.

Nå er det straks tid  for å finne puten. Snart en ny dag med nye muligheter. Da er det helg, og den skal vi nyte sammen. Alt fra god mat og Idol på tv, til bursdagsfeiring og kaffeslabberas.

Jeg vet hva jeg kommer til å drømme om når Jon Blund visker meg i øret:

«Hvem er denne karen med frakk og lue på?
Han ligner litt på doktoren i grunn.
Det er ikke han, det er Jon Blund.
Han stikker både store og små.»

«Ja, Jon Blund har med seg hver kveld til store som små
No’ avlangt, no’ spisst, no’ klart.
«Kveldens begivenhet» begynner snart
La oss starte, klar, ferdig, gå!»

Jeg blir alltid søvnig så snart Jon Blund har dratt.
Sånn har det alltid vært med Jon Blund.
Jeg vil sove om en liten stund.
Tusen takk for nå, ha god natt!

jonblund

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s