Det første møtet med Fertilitetsklinikken …

infertility-sign

Med et forhåpningsfullt smil om munnen gikk kroppen og hodet mitt inn døren sammen med min kone. Spennende, rart og ukjent. Kaffe og te på venteværelset. Ikke så verst her egentlig, om enn litt … tomt?

Vi sendte hverandre noen blikk i sofaen før jeg danderte en kopp te. Før sukkeret hadde summet seg i bunnen hørte jeg døren gå opp, og en mann sto selvsikkert i åpningen for å ønske oss velkommen. To faste håndtrykk senere satt vi i hver vår stol inne på kontoret til legen. Ikke så verst her egentlig, om enn litt … tomt?

Innledningen gikk fint. Legen fortalte litt om prosesser og slikt. Vi fortalte om oss selv. Alt fra alder, helse, og til prøveperioder. Vi la frem papirer på prøver fra sæd og annet fra begge sin side. Klinikken hadde på forhånd sendt oss rekvisisjoner for blodprøver om hiv og hepatitt. Det ble litt intime samtaler, men humor er fint, det hjelper å lette på trykket 🙂

A-doctor-preparing-IVF-tr-001

På slutten av samtalen med legen, og etter en ultralyd, bestemte han seg for ivf. Det finnes jo flere forskjellige måter å få hjelp til å bli gravid. Det har jeg skrevet om i tidligere innlegg her

Det finnes igjen to forskjellige måter å gjennomføre ivf. Iallefall alt hva som skjer i tiden før selve inngrepet. En lang og en kort periode med medisiner og slikt. Grunnet at det er svømmerne mine som er late trengte vi ikke den lange. Det betyr altså mindre belasting med sprøyter og medisin.

Siden dette var nytt for oss begge to ( ivf ) bar det videre til en sykepleier for å få mer informasjon. To nye håndtrykk, og to nye stoler. Vi gikk over litt priser og utgifter. Dette var jeg spent på, og ja selv om jeg hadde googlet mye på forhånd, så bar det hen med litt bakoversveis. Sjokket varte heldigvis ikke lenge, for like etterpå åpnet hun en rosa liten eske. Den så veldig uskyldig ut helt til det ramlet ut  to lange remser med nåler …

Samtidig som min hånd søkte hennes, fant min kone sin hånd min. Ingen av oss er noe særlig glad i sprøyter. Eller, hun er da tøffere enn meg. Hun liker bare ikke tanken å sitte dem på seg selv. Mandig nok avgjorde jeg at det blir min oppgave. Jeg som ikke engang klarer å beholde fargen i ansiktet etter en blodprøve.

infertility_ivf_640

Vi lærte at det som nå skulle skje var at man skulle lage en kunstig syklus. Det var dette medisinene skulle hjelpe med. En kunstig syklus med en mengde ekstra egg. To typer sprøyter og en type tabletter. utgiftene på medisin ville bli et sted mellom 8000 til 10 000 kroner. Hun kunne fortelle at dem som ikke fikk den korte versjonen kunne raskt ende opp med 16000 kroner i medisiner. Jeg hadde lest om dem som fikk nesespray og andre medikamenter, men vi fikk altså som nevnt over, og ikke noe mer.

Hele opplegget virket mindre komplisert enn først antatt. Belastningen og opplevelsene vil jo framdeles være der, men det at selve gangen i det hele er såpass rett frem, så hjelper det oss. Vi fikk beskjed om å skaffe medisinen så raskt som mulig. Dette fordi noen av dem var ofte vanskelig å få tak i via apotek her i Norge.

Apotek-Hjartat-identity-by-BVD-02

Nå venter vi bare på menstruasjonen. Når den kommer er det på tide å ringe et direktenummer til klinikken. Hvis vi da får et «go» skal vi starte med sprøyte nummer en. Så etter noen dager over til å ta begge to.

ivf_science

Når så er gjort, blir det å sitte opp tid til egghøsting. Ja, og en ny prøve fra meg. Mine svømmere skal under lupen, for å fange opp dem som er mest aktiv. Cellene skal da få møte disse flotte uimotståelige eggene fra min kone. Hvis de blir befruktet, og hvis de deler seg riktig, blir de forsiktig plassert tilbake der hvor de hører hjemme.

IVF Treatment

Det som vil gjenstå da er å vente. Vente til slutten av måneden for å så ta en graviditetstest. Er den positiv så har noe bra skjedd. Om ikke, ja da er vi tilbake til hvor vi startet. På bakgrunn av info og papirer, ga legen oss en stor tommel opp på at dette kunne gå bra første forsøk. Sykepleieren med den samme info ga oss 50/50.

Pokkern ta disse trege svømmerne. Tenk at det er dem som stopper hele prosessen for å bli gravid på vanlig måte. Det verste er hva HUN må gå igjennom på grunn av MEG. Eller omformulert, hva hun velger å gå igjennom på grunn av meg. Jeg er så utrolig takknemlig for det. At vi begge har et ønske om barn, og at hun er villig til å gå til verdens ende sammen med meg for å få det til.

love-is-you-love-30949107-960-854

Så da venter vi da … på at tante rød skal dukke opp med den store kofferten sin. Tror det må være første gang jeg virkelig venter utålmodig på at hun skal komme. Og enda er det flere uker igjen…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s