Timen hos Volvat kostet 1400 kroner

money

For den summen kunne jeg fått:

tur/retur billetter til Praha for en langhelg, og faktisk betalt en av tre netter på hotellet.

Kanskje en skikkelig koselig date ute med god mat og et glass vin. Med et par kinobilletter inkl popcorn og brus. Til og med fått dekket taxien hjem etterpå.

Eller kanskje vi bare kunne satt dem inn på vår helt nye sparekonto som heter bryllup, slik at den plutselig hadde fått seg et lite hopp opp 🙂

Ny styreplate + mus + tastatur til macbooken. En stor pizza med tilhørende 1,5 liter brus, og en pose smågodt vi kan kose oss med mens vi ser en film.

For ikke å snakke om å fylle frysen og kjøleskapet med masse god mat, og samtidig fylle tanken på bilen opp. Helt opp til det faktisk renner over av bensin.

Men istedet fikk vi en lengre samtale med en hyggelig men streng kvinne av utenlands opprinnelse. Ikke noe galt i det, bare at norsken ikke var helt slik den burde være. Og siden vi har latt det gå sport i å lære, så var det ikke akkurat så fryktelig mye hun kunne lære oss heller. Men vi tok en repetisjon av siste hastebesøk på sykehuset.

Humber1949

26 juli bar det til legevakten for andre gang på bare få måneder. Kraftige smerter i underlivet, som kom fra intet. Vi snakker slike smerter som smertestillende medisiner ikke klarer å fikse. Ikke paracet , paralgin forte, eller annet. Hun kom raskt til, og etter en kort undersøkelse bar det av sted til sykehuset i ambulanse. Jeg var på plass innen kort tid, og det samme var hun på gynekologisk avdeling hvor de foretok en innvendig ultralyd. Legen på sykehuset kunne ikke svare på noe som helst, men mente at alt så bra ut, men hadde ingen teori før vi selv lurte på om dette kunne være cyster som sprakk.

Litt bedre var det da på volvat, fordi hun kunne se at folikker var bra, eggstokker var bra, og annet knask som hører underlivet til. Hun kunne ikke se tegn til noe som var feil, og fortalte egentlig at det beste var å vente på denne kikkehullsoperasjonen. Videre var det viktig å fortelle legene på forhånd om hva vi ønsket de skulle lete etter. Da samtidig få dem til å sjekke at egglderene var åpne og fine. Siden min kjære har den konstante smerten på en side, så var det også lurt å få dem til å være ekstra nøye på den siden. Så var det på tide å takke for oss hos denne legen, hun var ca like gammel, og like bli som hun på bildet her:

sint gynekolog

Alt i alt så gikk vi ut fra volvat med bittelitt mer info enn vi kom med, men litt nedstemt fordi hun ikke fikk gjort noe mer enn vi allerede hadde vært igjennom. I ettertid er vi klar over at selv om man går privat, så betyr ikke det at de kan trylle. Så vi tenker ikke annet enn at det var mest vår egen feil. Med litt for høye forhåpninger, og at vi godt kunne spart de pengene til noe helt annet.

Jeg tar meg selv i å blande kortene litt. Dette med prøveperioder og graviditet, mot dette med å finne ut hva som feiler min kjære. Vi har ingen diagnose på det enda, men siden vi prøver og prøver uten resultat, og samtidig som legen og annet går for endometriose, er det lett å slå disse to emnene sammen. En ting er sikkert, at om vi bare bodde nærmere Frøyaklinikken og Ken Purvis, så hadde vi besøkt dem begge for lenge siden. Første på listen hadde vært Frøya.

Et spørsmål som google skal få av meg i dag handler om noe som gynekologen fra volvat sa underveis i undersøkelsen. Du har mange fine sunne friske folikkler … eller noe i den duren. Det fikk meg til å tenke på noe. Dette er jo poser som åpner seg og egg kommer ut … under eggløsning . Er dette noe som finnes i underlivet, og kan sees på ultralyd også etter en eggløsning? Om ikke så har syklusen hennes gått bananas igjen, og vi har ikke engang kommet til eggløsning. Resultatet i google vil bety at jeg kanskje må ut å kjøpe el tester.

Helt kort oppsumert, så er vi på god vei mot slutten av pp8. Eggløsning er ferdig, og lutealfasen har noen dager igjen før tante rød skal innom en liten uke igjen. Dette hvis vi ikke får en overraskelse, kanskje at tante sitt fly blir kansellert, og at hun da ikke kan komme før uken etterpå.

4 kommentarer om “Timen hos Volvat kostet 1400 kroner

  1. Tilbaketråkk: Jeg vil også ha et barn! | bareenhusmor

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s