Frøyaklinikken svarer: Del 2 – Sæd

Bilde

Hvorfor tar det opp mot 3 uker for å få svar på en sædprøve? sjekker de ikke mengde, utseende og bevegelse via et microskop ?

1)
Det kan varierer fra en uke til tre uker med å få svar på en sædprøve. De sjekker det gjennom et mirkroskop, og legger den også i en næringsveske. Vi på Frøyaklinikken har mest sans for sædanalysen fra Rikshospitalet i Oslo (offentlig), eller Andrologisk Senter i Oslo (privat). Andre steder blir også sæd analysert, men de går ikke slik i dybden som de vil har skrevet om. Hvis vi på Frøyaklinikken skal jobbe med å forbedre sæd, trenger vi en god analyse for å kunne gjøre en god jobb. Om mannen også gikk til en undersøkelse hos en androlog, er det enda bedre, og veldig bra om han kunne tatt noen hormonprøver også.

Hvis det viser seg at det er feil på en av de tre tingene ved sæd, er det noe man kan gjøre selv for å fortsatt ha mulighet for graviditet via samleie?

2) Om det er svakheter i sæden med tanke på mengde, bevegelse og utseende, så er det mye man kan gjøre for å forbedre sædcellene. Her på Frøyaklinikken forbedrer vi sæd ved hjelp av akupunktur, homeopati, soneterapi, urter, vitaminer/mineraler og ernæringsveiledning. Innenfor konvensjonell medsin kan de også hjelpe til å forbedre sædkvaliteten, men akkurat her på dette punktet opplver vi at vi gjør en god jobb.

kan man finne infeksjon i prostata via sædtesten ? hvordan behandles evt dette ?

3) Man kan finne infeksjon i sæden. Det kan komme fra prostaten, men det kan også komme andre steder i kroppen. Jeg husker en pasient med en kronisk ørebetennlse. Denne betennelsen førte til nedsatt sædkvalitet hos han. Når vi fikk bukt på ørebetennelsen, ble sæden mye bedre 🙂

Hvis man har høy temp i skrittet, hvilke konsekvenser kan dette ha, og hva kan man gjøre for å kjøle ned i pp ?

4) Det er en grunn for at testiklene er på utsiden av kroppen. Blir de forvarme, fører det til redusert sædkvalitet. Spesielt bevegelsen blir redusert, men det kan også føre til nedsatt produksjon av sæd. Det er spesielt homeopatimedisinen vi opplever at vi får ned temperaturen ned i testiklene. mennene gir da uttrykk for at de ikke lenger er så varme og svette rundt pungen. Dr. Ken Purvis vil kunne kjenne om man er for varm. Vi har lest om et produkt som kan kjøle ned testklene ved ¨legge et kjøleelement rundt testiklene, men dette har vi ikke brukt på Frøyaklinikken. Mulig vi har skrevet om det på nyheter på hjemmesiden vår.

er folsyre og folat det samme ?

6) Folsyre og folat er mer eller mindre det samme, eller kalles også for B-vitamin 9. Men folsyreen er den syntetiske varianten, mens folat er den naturlige formen for å være mer korrekt. Men når det skrives, så tror jeg ofte, det blandes litt sammen disse to begrepene.

vi tar begge vitaminer og tran, og hun tar også forlat. er det andre ting vi kan ta for å forbedre sjansene ?

5) Både kvinner og menn trenger folat. Og folat er viktig for sæden også. På klinikken pleier vi mer å anbefale B-complex, for det er ikke bare folat (B9) som er viktig for fruktbarheten. Bra at dere tar tran som inneholder både omega3 og D-vitamin som også er viktig for. Omega3 er viktig for bevegelsen til sæden, og D-vitamin er viktig for testosteron dannelsen. Lave D-vitamin nivåer hos kvinner kan føre til eggløsnings problemer, og lave eggreserver. Jeg vil også minne om at Zink er viktig for både kvinner og menn. For mannen er den viktig i alle ledd av sædproduksjonen, og hos kvinner er den viktig for dannelsen av progesteron, som igjen er viktig for at et egg fester seg.
På Frøyaklinikken jobber vi individuelt med pasientene våre, det betyr at vi anbefaler noe forskjellige vitaminer/mineraler og urter til hver enkelt.

Finnes det noe for henne som hjelper på å styrke slimhinner for feste av egg, og for et mer trivelig miljø for sæden ?

7) For at et egg skal kunne lettere feste seg er det viktigste kvaliteten på det befruktede egget. Det betyr god kvalitet på sædcellen og eggcellen fører til at et egg fester seg lettere. men så klart kan det være veldig mange andre grunner også. Slimhinnen kan være for tynn, det er små murrende infeksjon i livmoren. Det er en fertilits klinikk i Hellas som tar prøver av menstruasjonsblod for å sjekke om det feks. er en gammel clamydia infeksjon som forkludrer festeprosessen. Jeg har noen pasienter som har sendt prøver til dem, veldig bra klinikk. Er en kvinne plaget med soppinfeksjon eller urinveisinfeksjon så kan det også føre til dårlig miljø i livmoren. Så det er mange forskjellige grunner, og her behandler vi pasientene våre mer individuelt, men håper det jeg har skrevet forstår at kvaliteten er viktigst, men miljøet er viktig og 🙂
Kan nevne at hvis en kvinner ikke har eggløsningslim, så kan skjeden bli for «sur» for sæden, og sæden dør i skjeden. Grapefruktkjerne ekstrakt kan føre til mer eggløsningslim og et godt klima i skjeden for sæden, men den må bare taes fra dag 1 i syklusen frem til eggløsningen, men ikke etter eggløsningen. Og progesteron nivået må være bra, faller nivået så mister man.

 

Tusen takk til Frøyaklinikken

2 kommentarer om “Frøyaklinikken svarer: Del 2 – Sæd

  1. Av erfaring vet jeg at det er mye venting i den prosessen dere er. Har vært innom det meste selv, unntatt sædprøven, den fikk min mann ta seg av. Ikke glem hverandre oppi det hele. Ta vare på det normale i samlivet, så ikke alt dreier seg om sæd, livmorslimhinner og prøveresultater. Vet det er vanskelig. Men ha sex for sexens skyld, og ikke bare for å lage barn. Lykke til videre. Måtte sædcellene dine være noen aktive krabater….. Klem fra mettemia
    Ps. Husk; når alt annet ikke nytter, er det flere muligheter. Jeg har to av dem hos meg 🙂

    • Takk for omtanken 🙂 det er virkelig mye venting, og jeg tenker på dem som har hatt mange flere pp enn dette. Jeg håper vi får det til å klaffe snart. Vi er flinke til å ikke stresse med ting, selv om det krever endel til tider. Nytt innlegg snart om pp5 og prøven.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s