10 «viktige» tips til deg som ønsker å bli gravid

download
Vi teller ned dager til pp3 er i gang, og er bedre rustet enn aldri før. Vi ser frem til dette, og ønsker at spiren skal sitte i dette forsøket. Garantier er det lite av, og statistikken taler i mot oss. Men HEY 🙂 la oss være litt positiv. Etter å ha gjennomført to prøveperioder, og samtidig vært en racer på google, sitter vi igjen med endel tanker rundt det å være prøvere.

Jeg har gått i fra å være en duracell-prøver, til en mer opplyst person som nå kan snakke om alt fra pp til lutealfase. Jeg tar meg selv i å bruke en rekke uttrykk i sosiale sammenhenger. Ikke fordi jeg tror det er noe kult, men når en god venn stirrer kritisk på meg, mens en annen spør » hva i helv! er lutealfase ? » Da vet du, at jeg som mann bør ha en aldri så god forklaring på lur 🙂 Jeg kan ikke hjelpe for det, menneskekroppen er fascinerende!

Når man er utålmodig og ønsker spiren skal sitte, er det lett for å ty til diverse desperate og mindre logiske tips. Etter mang en runde på nettet, er dette min ti på topp liste over gode råd til oss prøvere og gravide :

1. Be til gud.

Forklaringen til dette rådet, er at vi mennesker trenger noe å tro på. Noe som gjør oss rolige, og som gir oss håp. Videre er dette med på å gi oss en positiv innstilling, noe som skal gjøre det lettere for å bli gravid.

Når lysten tar oss, og bingen er klar, så er kanskje det siste som holder lysten oppe, en liten bønn på sengekanten?

2. Feie under senga før sex.

Noe forklaring på dette fant jeg ikke, bortsett fra at man altså BØR feie under senga før man kler av seg, og lar dansen begynne ) Joda husarbeid er jo en selvfølge i de fleste hjem.

Det betyr at jeg heretter vil hoppe opp av sengen, løpe ut etter støvsugeren, for så etterpå be opp til dans i halmen.

3. Plante en rosmarinbusk i hagen.

Dette skal være et tegn på fruktbarhet i jorden, skape en spire. Kanskje noe som påvirker oss på et eller annet vis?

Mange liker å holde prøveperioden for seg selv, og da passer det ikke å plante en busk i hagen, som tegn på fruktbarhet. Men jeg tenker Felleskjøpet har hva jeg trenger for å få dette på plass.

4. Klappe på en gravid dame sin mage.

Ved å gjøre dette skal kvinnen føle seg mer lykkelig, og lysten på barn skal stige. Stressfaktoren synker, og assosiasjoner spiller en rolle.

Siden jeg på stående fot ikke kommer på noen jeg kjenner som er gravid, ser jeg etter løsninger. Kanskje jeg skal ta med min kjære til barneavdelingen på Hennes og Mauritz ? Så smyger vi oss forbi gravide kvinner mellom trange reoler, mens vi unnskylder oss for å komme borti ?

5. Salt snacks gir gutt, sjokolade gir jente.

Hvis man spiser salte sjokoladekjeks, får man da en tvekjønnet baby, eller tvillinger?

Her i huset blir det innført STRENG diett.

6. Stillinger for å bli gravid.

Ryktene og mytene om at man blir lettere gravid i forskjellige stillinger, handler om at tyngdekraften skal gjøre jobben. Det vil si opp med rumpa, og la naturen gå sin gang. Men hos to friske partnere vil ikke dette spille noen rolle.

Men vi kan jo ha det litt artig, øke litt spenning og variasjon. En god latter er heller ikke å forakte.

7. Stillinger og kjønn.

Noen hevder at man kan påvirke hvilket kjønn en får ved å bruke diverse stillinger. Når jeg leser mer om emnet, viser det seg at noen mener guttesvømmere er raskere og sterkere enn jentene. På grunn av dette bør man velge stillinger som gir jentene en fordel om man ønsker dette kjønnet. Omvendt om man ønsker gutt.

Litt akrobatikk skader ingen, det har man jo sett på diverse bilder fra kama sutra. Så om vi har litt gangsperr framover i tiden, er det bare å se positivt på det. Jeg vet hvilke stillinger vi må prøve for å få jente 🙂

8. Kjøp ikke babyklær før du er 7 mnd på vei.

Dette er gammel overtro, som sier at det kan gå galt med graviditeten om man ikke følger dette rådet. Det ligger en overnaturlig tanke å murrer rundt deg til du er 28 uker på vei.

Jeg tror det handler mer om at man ikke tør glede seg for mye, i frykt for miste. For dem som er uheldig, blir det en ekstra belastning å ha babyklær og leker liggende hjemme. Herav opphavet til myten.

9. Ikke gå i begravelser.

Triste og negative følelser kan påvirke barnet eller fosteret. Den gravide kan overføre unormale mengder adrealin til barnet som kan være skadelig.

Kjære kvinner og menn. Hvis dere alle med hånden på hjertet kan love meg, at ingen av dere vil føle noe negativt, hormonelt, eller trist, i hele 9 måneder, så kanskje dere like godt kan holde dere unna begravelser også.

10. Heng opp et bilde av et granateple.

Dette er et symbol som skal tiltrekke seg lykke, og sunne babyer. Velger du å gå for et slikt tips, kan du også dekorere soverommet ditt med to røde kinesiske lanterner. Da skal du være sikret graviditet, og et sunt friskt barn.

Kanskje jeg kan få min kjære til å male et eple? Hvis ikke clas Ohlson har lanterner, byr jeg madammen ut på kinamat… 😉

Så her er det bare å følge listen med gode råd, så skal det nok gå deg både vel og bra 🙂

Et bonustips fra Thomas i kommentarfeltet :

11. Hopp av i svingen! Det går jo aldri bra. Da blir det barn! 🙂

7 kommentarer om “10 «viktige» tips til deg som ønsker å bli gravid

  1. Den beste tipslisten jeg har sett på en stund iallefall 😉
    Fant deg via casacaos og kommer til å følge deg/dere videre 🙂
    Lykke til 🙂

    1. Tusen takk for det. Når jeg får kommet meg hjem skal jeg lese litt hos deg også 🙂 Pp3 starter straks, og jeg har litt andre tanker utenom også, som må ut 🙂 ha en fin dag videre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s