Ord og utrykk for prøvere kvinne mann sex blir barn

20130215-101755.jpg
Når man har bestemt seg, at nå skal vi prøve å få et barn. Hva da ? Det er lett for å tenke at kvinne mann sex blir barn. Men nei ! Det er ikke så enkelt. Det er mye man skal lære seg underveis. Her kommer et knippe ord og utrykk med forklaringer som jeg har møtt på min vei. Det finnes mange flere, men jeg har valgt å kun ta med dem som dukket opp på min vei fra start til begynnelsen på pp2 hvor vi er nå. pp2 ? Forklaring leser du straks.

CB = ClearBlue, graviditetstest. Dette er vel merkevaren av slike tester, og ja, vi har brukt noen av dem. Det finnes rimeligere alternativer på apoteket og vi har prøvd dem også. Helt ærlig merker jeg ikke forskjell på dem, kun at cb ser litt bedre ut utseende messig. Velger man å heller bestille på nettet, får man flere tester enn man har tær for samme prisen som to av merkevaren.

CBD = ClearBlue Digital, graviditetstest. Her har de tatt steget lenger og gjort dem digital. Vel » been there done that » også. Fremdeles bortkastede penger på utseende og gadget faktor. Det er min mening.

CBFM = ClearBlue Fertilitetsmonitor. Denne har jeg sett, men har valgt å ikke dra denne hjem. Vi har holdt oss til 7 pk med » analoge » tester. De er ganske like cb testene, og fungerer utmerket.

DPO = Days Past Ovulation. Her snakker vi dager etter eggløsningen. Gjerne fram til menstruasjon. Eller til forventet mens. Her kommer også et annet utrykk inn i bildet som da er det neste på listen.

lutealfase = dagene mellom el og mensen (vanligvis mellom 10 og 18 dager) Noen ganger kan det bli litt kluss med eggløsningstidspunkt og lutealfase hvis man har brukt hormonell prevensjon. Iallfall i tiden rett etterpå.

EL = eggløsning.

Follikler/eggposer = Væskefylte sekker i eggstokken som inneholder eggene som løsner ved eggløsning. Hver måned utvikles det normalt et egg i en follikel i en eggstokk

FTD = forventet testdato. Her har ikke vi vært så flinke til å vente på riktige tidspunkt for å teste, selv om vi vet om det. Vi har heller testet mye, for å se oppleve og lære mer om kroppen.

GU = gynekologisk undersøkelse. Ja, ikke så mye mer å si om den saken.

hCG = human chorionic gonadotropin, hormon som produseres ved graviditet, det er dette som gir utslag på graviditetstester, kan måles helt sikkert med blodprøve. Noen tester hevder å kunne påvise graviditet helt ned til fem dager før forventet ikm. Men da med veldig liten sannsynlighet i følge tabellen på baksiden av pakken.

IKM = forventet, ikke-kommende mens.
LH = luteinizing hormone, hormon som stimulerer EL, stigning av dette gir utslag på EL tester go viser at kroppen planlegger å slippe egg. Og her min venn, er det du skal slå til 🙂

NTD = ny testdato

PP = prøveperiode, en pp er gjennomsnittlig en måned, hver gang mensen kommer går man inn i en ny pp.

SA = spontanabort. Dette er jo dessverre alltid en mulighet.
Spotting = brun/rosa utflod
TB = To Blå!!!!/positiv test
TF = feil med test/tvilsomt resultat
TN = testet negativt
TR = Tante Rød (mensen) altså ikke en svigermor som melder sin ankomst.
XU = ekstrauterint svangerskap, graviditet utenfor livmoren, som oftest i egglederen
Dag 1 = Første dag med rødt blod i menstruasjonssyklusen (ikke brunlig utflod)

UVI = Urinveisinfeksjon som er veldig vanlig for kvinner å få. Ikke noe behagelig og en helt unødvendig onde.

Hvis dette innlegget fikk det til å kaldt nedover ryggen på deg kjære mann, så fortvil ikke. Jeg har fått en inntrykk av at mange kvinner styrer med alt dette selv, og at da jobben din blir å få svømmerne til startstreken, og det er det. Selv er jeg såpass heldig at min kjære lar meg få være med fra starten av, og jeg lover deg min venn. Blir du med på lasset og velger å interessere deg fra starten av, så vil du lære mye. Bare det å oppleve prøveperioden, graviditeten,og alt annet sammen er fantastisk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s