Så var vi blitt prøvere :)

20130212-001844.jpg

Like før jul var legebesøket unnagjort og vi fikk et klarsignal av legen. Noen få dager etterpå fikk vi besøk av tante rød, som et bevis på at kroppen virker som den skal. Vi visste at vi var et steg nærmere virkeligheten av hva vi ønsket. Denne tiden brukte jeg flittig på internett. Jeg googlet på det meste. Jeg trengte å lære. Jeg følte for å spise så mye informasjon som mulig. Det viste seg at det var en jungel der ute av synsing, meninger, og mye uenighet. Det ble viktig å finne de riktige kildene til denne oppgaven. Jeg fant også en skikkelig fin app til ipadn vår. Vi bruker den hver dag til å føre inn vekt temp og mye annet. Den gir oss informasjon om syklus mulig eggløsning etc. Appen heter womanlog og er gratis. Det finnes en betal versjon også, men de fleste vil nok klare seg med samme versjon som vi bruker. Har du en android telefon eller nettbrett finner du den i play butikken. Om du har en iphone eller ipad finner du den i AppStore.

womanLog iOS

En annen meget viktig ting er jo å ha sex. Uten sex ingen befruktning. Det sier vel seg selv. Nå vet jeg at mange mannfolk er i en slik situasjon at når de først er kommet så langt at de er blitt prøvere så er akkurat denne delen som en gulrot hengende foran seg. Det fordi dem ser for seg mye mer sex i en angitt periode. Mye mer sex enn hva dem er vant til. Her er det også en del mannfolk som blir skuffet og føler seg snytt, fordi jenta ble gravid på første forsøk, og det gikk så alt for raskt. Siden vi her hjemme har regelmessig sex så ble det ikke noe gulrot for meg, men rett og slett bare en del av hele sammenhengen. Selvfølgelig en nydelig del av det hele.

Romjulen var alt godt i gang, og det var vi også. Tante rød hadde pakket kofferten med julegaver og dradd hjem igjen for denne gang. O jul med din glede hvor spennende dette var. Vi balanserte dette fint mellom julemiddager familieselskap og ellers annet som hørte den fine tiden til. Før jeg visste ordet av det smalt rakettene mot himmelen og året var blitt 2013 …

Første uken inn i det nye året begynte kroppen hennes å vise små symptomer på at noe var i gang. Eggløsning var det første jeg tenkte på. Og ettersom min vitenskap hentet fra Google forteller oss at hun da er fruktbar i kun kort tid var det å finne tid til å smi mens jernet var varmt. Ikke noe problem det, selv om både jobber barn hus og hjem tar den tiden det trenger. Jeg kaller det heller for en utfordring.

Tiden mellom eggløsning og forventet mens var spennende. Kommer tante rød tilbake på besøk som en småirriterende svigermor med sterke meninger, og som banker på døra kun de gangene det passer minst ? Eller uteblir tante rød slik som vi håper på ?

For å stilne nysgjerrigheten var det da bare en ting å gjøre. Løpe på apoteket for å finne graviditetstester. Noen typer reklamerer for å kunne påvise graviditet flere dager før forventet mens, og det var jo nettopp det jeg trengte. Vel hjemme og sent på kvelden var det tid for å telle streker, men ikke uforventet trengte man ikke være noe geni i matte. De fleste av oss kan telle til en.

20130212-004215.jpg

Tante rød glimtet med sitt fravær, og håpet steg hos begge to hver dag som gikk. Spenningen var absolutt til å ta å føle på, så det var ikke mangel på tester. En hver dag, men tilstadighet samme negative svar. Først da mensen var over en uke på overtid hørte jeg det atter en gang banke på døren, og en lys irriterende stemme ropte » hallo » … Tante rød … Jeg kjente det faktisk i magen, en liten murstein slapp taket, og jeg hørte et lite sukk komme fra meg selv. Men det gikk bra. Nå har vi begge to bena plantet på jorden, og at dette skulle klaffe på første forsøk, var som et halmstrå. Vi satte oss ned, og tok en prat om det. Noe vi er skikkelig flinke til. Kommunikasjon er nøkkelen til det meste. Heldigvis er vi enige om akkurat det. Mens tante rød romsterte i kjelleren i fem dager i strekk, brukte vi den samme tiden til å forbedre oss på neste runde.

 

2 kommentarer om “Så var vi blitt prøvere :)

 1. «Før jeg visste ordet av det smalt rakettene mot himmelen og året var blitt 2013 …»

  *knis* Snakker vi overført betydning? Jada jada, jeg er på det mentale nivået til en middels 14-åring, jeg vet. Sånn erre bare 😛

  Ville egentlig bare stikke innom kommentarfeltet for å si: Velkommen 🙂 Bra debut, mister! Gleder meg til å følge bloggen videre. Vi snakkes (på facebook) 😉

  /high five

  • Hahaha noen ganger kan man vel få lov å ligge mer i en setning enn akkurat de ordene som står skrevet 😉 tusen takk for fine ord.

   Den 14 åringen er vel en som dukker opp i oss alle » voksne » til tide og utide hehe 🙂

   Og ja vi snakkes på fb 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s